Blog

Een nieuwe inrichting deze winter

Als er een ding duidelijk is geworden het afgelopen jaar, is het hoe belangrijk een fijne woning is. We hebben door de pandemie ontzettend veel thuisgezeten en vooralsnog lijkt het erop dat dit de komende winter nog zeker het geval te zijn. Doordat mensen dit jaar minder op vakantie zijn gegaan en ook veel hebben gespaard vanwege de crisis, is het een goed moment om je woning nog mooier te maken. Hier hoeft geen gigantische verbouwing aan te pas te komen. Je kun al heel ver komen met simpelweg een nieuwe inrichting en een grote schoonmaak. In dit artikel bespreken we tips en tricks voor een nieuwe inrichting deze winter.

Begin met een grote schoonmaak

Veel mensen sparen in de loop van de jaren een gigantische hoeveelheid spullen op. Het is niet gek dat je in de loop van de jaren dan een volle woning krijgt met spullen die je eigenlijk bijna nooit meer gebruikt. Om ruimte te maken en lucht te geven aan je woning is het dan ook een goed idee om te beginnen met een grote schoonmaak. Je kunt beginnen met spullen en troep die niks meer waard is en weggegooid mag worden. Een afvalcontainer huren is een goed idee en gooi alles weg waar je niks meer aan hebt. Natuurlijk zijn er ook nog veel spullen die je niet meer hoeft maar die nog wel wat waard zijn. Deze kun je doorverkopen op marktplaats of aan buren en vrienden weggeven. Misschien zijn er ook spullen waar je nog niet helemaal zeker van bent. In dat geval is het een goed idee om op zolder deze spullen netjes op te slaan.

Nieuwe inrichting

Wanneer je eenmaal je huis goed hebt opgeruimd kun je beginnen met een nieuwe inrichting. Een eerste goede stap is om te besluiten of je misschien een aantal muren wilt schilderen. Dit kan handig zijn omdat het sowieso weer moet gebeuren maar ook om de inrichting een andere sfeer te geven. Had je het gevoel opgesloten in een klein huis de afgelopen maanden? Kies dan bijvoorbeeld voor lichte kleuren zoals wit op de muren. Dit geeft een woning meteen een ruimer gevoel. Sommige meubelstukken zijn misschien aan vervanging toe en hier kun je echt je creativiteit kwijt. Zorg er natuurlijk wel voor dat je binnen je budget blijft. Ikea is goed betaalbaar en heeft vele mooie en stijlvolle meubels in de verkoop. Let bij je nieuwe inrichting ook op de manier hoe je de ruimte gebruikt. Misschien kun je een inrichting creëren die veel meer ruimte efficiënt is. Heb je bijvoorbeeld een kast op een prominente plaats die je eigenlijk nooit opendoet? Of een zithoek waar je nooit zit? Dan kun je die ruimte op een andere manier gebruiken.

Geef een reactie