Blog

Een gezellige woning als student

Ik weet nog heel goed dat ik een aantal jaar geleden bij mijn broer op bezoek ging in zijn studentenkamer toen hij, logischerwijs, aan het studeren was. Het was een rotzooi en een van de meest ongezellige en niet uitnodigende kamers die ik ooit heb gezien. Natuurlijk is het een feit dat studenten over het algemeen niet in paleizen wonen en niet veel geld hebben om hun kamer te voorzien van dure meubels en accessoires maar desondanks is het toch heel goed mogelijk om een gezellige woning als student te creëren. In dit artikel bespreken we een aantal tips om dit te bereiken.

Schoonmaken

De eerste stap voor elke student om hun kamer gezelliger en meer uitnodigend te maken is het netjes houden en schoonmaken van de kamer. Dit is niet alleen handig voor het ontvangen van gasten maar ook voor het algemene geluk en welzijn van de student die er woont. Een schone kamer geeft namelijk een fijn gevoel. Daarom raden we studenten aan regelmatig schoon te maken.

Zithoek

Een andere goede manier om een studentenkamer net even wat gezelliger te maken is door ervoor te zorgen dat er een zithoek is waar je met meer dan een persoon kunt zitten. Als er vrienden en vriendinnen over de vloer komen is het natuurlijk niet handig als er slechts 1 stoel is om op te zitten. Zelfs een kleine bank of een paar poefs kan al een groot verschil maken.

Verlichting

Dit is misschien wel een van de makkelijkste maar ook een van de meest effectieve tips om een studentenkamer gezelliger te maken. Het is namelijk zo dat de soort verlichting die je hebt in je kamer een grote invloed heeft op het gevoel van de kamer. Mijn broer had ontzettend felle tl-verlichting die de kamer er fel uit deed zien en ook alles wat niet netjes of vies was extra deed opvallen. Led panelen kopen die te dimmen zijn is dan ook geen overbodige luxe en het hoeft niet duur te zijn. Zelfs studenten kunnen dit betalen.

Groen in de kamer

Als laatste tip is het ook een goed idee om wat kamerplanten te kopen. Dagenlang alleen in een stads appartement zitten is niet gezond. Mensen hebben een beetje natuur om zich heen nodig. Het aanschaffen van een of twee kamerplanten kan al een gigantisch verschil maken. Kamerplanten geven een kamer een meer natuurlijke uitstraling en zullen daarnaast ook voor zuurstof in de kamer zorgen.

Geef een reactie