Blog

Bruiloften organiseren

Mijn ouders zijn al heel wat jaren getrouwd. Ze vonden een bruiloft plannen zo leuk, dat ze hun baan hebben opgezegd en hun eigen bedrijf zijn begonnen. Bij dit bedrijf helpen ze anderen bij het organiseren van hun bruiloft. Ze doen dit nu al een aantal jaren met veel plezier. Toen ik klein was hielp ik ook een handje. Nu studeer ik en als bijbaantje werk ik voor mijn ouders bij het bedrijf. Zo verdien ik nog wat bij naast mijn studie. De bruiloft organiseren begint allemaal bij een kennismakingsgesprek. Hier hebben we het over hun bruiloft. Wat zijn dingen die je wilt hebben op je bruiloft, wat absoluut niet. We bellen ze ook geregeld om ze te vertellen hoe het met de voorbereidingen gaat en of we een wens in vervulling hebben kunnen brengen of dat we er iets anders voor moeten verzinnen. Vaak hebben we aan het kennismakingsgesprek genoeg. We kunnen aan de hand van dat gesprek een hele bruiloft opbouwen. Omdat we de mensen dan in het echt ontmoeten kunnen we ook beter inschatten wat zij mooi en fijn vinden bij de bruiloft.

Groei in het bedrijf

Eerst waren mijn ouders vooral degene die alles zelf regelden. Ze waren dan ook vaak bij de bruiloften die ze organiseerden. Om te kijken of alles goed verliep en het er goed bij stond. Op een gegeven moment huurden ze steeds dezelfde bedrijven in. Bijvoorbeeld de catering die beviel steeds zo goed dat ze nu een vast contract hebben bij deze catering. Deze catering kan bijna elk type eten serveren. Dat is ook een groot voordeel. Verder werden ze steeds bekender bij bedrijven die ze steeds inhuurden, dat ze veel vaste contracten kregen. Omdat ze met deze bedrijven al jaren werkten, was er veel vertrouwen. Bruiloften organiseren ging steeds makkelijker. Er kwamen ook steeds meer bruidsparen bij ons, we kregen steeds meer aanvragen. Mede hierdoor konden we ook uitbreiden en meer medewerkers in dienst nemen. Mijn ouders hoefden nu zelf minder bij de bruiloften te zijn. Er waren nu andere medewerkers van ons bedrijf die het konden overzien daar. Dit gaf mijn ouders extra rust en vrijheid. Wat ze erg konden waarderen.

Grappige wens

Vaak moet ik voor de bruiloften anderen bedrijven bellen voor een bijzondere wens of verzoek van het bruidspaar. Dan willen ze bijvoorbeeld een chocolade fontein bij het dessert buffet. Vaak een bijzonder formaat. Bijvoorbeeld één die 1,5 meter hoog is. Zo’n chocolade fontein heeft onze vaste partner niet. Dan zorg ik ervoor dat we dat bij een ander bedrijf kunnen huren. Nu kreeg ik een week geleden de wens om droogijs te halen. Ik vroeg me af waarvoor. Zij vertelden me dat ze met het droogijs tijdens het feest een soort sprookjesachtige sfeer wilden krijgen op de dansvloer. Dan het lijkt alsof je op wolken danst. Dus toen ging ik droogijs kopen. Het eindresultaat was verbluffend. Het zag er prachtig uit op de dansvloer. Het bruidspaar had gelijk het zag er inderdaad sprookjesachtig uit.

Zakelijk event

Zakelijke evenementen houden wij ons dag in dag uit mee bezig. Wij hebben de afgelopen jaren ongelooflijk veel kennis opgedaan wat betreft licht geluid en beeld voor congressen beurzen en andere zakelijke evenementen.

Geef een reactie