Blog

Blokken en feesten

Eindelijk ging ik dan studeren. Ik had me goed georiënteerd om de studie uit te kiezen die ik helemaal zag zitten en hield een lijstje bij van dingen die ik moest regelen. Voor iedereen die gaat studeren en op zichzelf gaat wonen, zal gelden dat je dat doet met veel zin en goede voornemens. Zo nam ik me voor geen college te missen en me te houden aan mijn planning. Toch merk je dan al gauw dat je dan wel van alles kan plannen, maar het leven ook heel veel meer te bieden heeft. Ik ontmoette een aantal super leuke mensen met wie ik niet uitgepraat raakte. Samen verkenden we Brussel, kookten voor elkaar en luisterden we naar elkaars lievelingsmuziek. Al snel bleek dat er gewoonweg te weinig tijd in een dag zat om te doen wat ik moest doen en wat ik graag wilde doen. Ineens moet je zoveel keuzes maken, waarbij je vaak het gevoel hebt steeds belangrijke dingen te missen. Gelukkig ervaren mijn vrienden dat precies zo. Zonder hen zou mijn studententijd er heel anders uitzien.

Goede vrienden

Ten eerste kan je elkaar motiveren door samen te blokken. Als de ander met wie je graag op café gaat, ook met zijn of haar neus in de boeken zit, krijg je niet het gevoel als enige van alles te missen. Wel moet je ervoor waken dat je pauzes niet steeds langer worden, totdat je besluit dat je dan net zo goed in het café kan zitten. Ik wist daardoor precies met wie ik wel en niet goed kon studeren. Als je met elkaar goede afspraken maakt over hoeveel uur je blokt, werkt dat super goed. Vooral als je ook de afspraak maakt dat jullie daarna ontspanning hebben verdiend. ’s Avonds pakken we dan een film, gaan samen een hapje eten bij elkaar, gaan het nachtleven in om te dansen of plannen naar een festival te gaan. Zo zoek je samen naar een balans en vliegt niemand echt uit de bocht. Vrienden letten op elkaar. Als er iemand zou zijn die zich toch zou verliezen in het een of ander, zouden we als dat nodig zou zijn regelen dat diegene verslavingszorg zou krijgen zodat diegene goed geholpen wordt en er weer bovenop kan komen. Je hebt nu eenmaal het beste met elkaar voor en helpt elkaar.

De balans

Voor mij is de ultieme manier om er even helemaal uit te zijn een festival bezoeken. Mijn vrienden hebben niet allemaal dezelfde muzieksmaak natuurlijk, maar we vinden het wel leuk om elkaar te vergezellen. Met de ene vriend gaan we mee naar Les Ardentes waar we ons onderdompelen in hiphop en rocken we met een andere vriend mee op Graspop in Dessel. Ik hou van de sfeer die een festival geeft, de gezelligheid, de muziek. Echt een feestje! Daarna heb ik altijd weer helemaal nieuwe energie opgedaan om me weer volop op mijn studie te storten. Want ik vind het ook leuk me te verdiepen in onderwerpen. Zolang ik me vrienden maar om me heen blijf hebben om daarna weer even stoom af te blazen.

Geef een reactie